Tu ce sport preferi?

Baietii sunt inca de mici indreptati spre activitati sportive. Cum vad in fata ochilor o minge, cum dau cu piciorul in ea. Iar cu timpul incepe sa adore un anumit sport si cel mai adesea acesta este fotbalul.
Fotbalul este cel mai la indemana sport avand in vedere ca aproape orice copil are inca din primele zile de viata o minge colorata ce este daruita de catre parinti pentru a se juca cu ea si pentru faptul ca este colorata, ceea ce copii adora extraordinar de mult.

Astfel ajunge ca la 5 ani sa-si doreasa sa devina fotbalist si, pentru cei mai norocosi, chiar sunt dusi la un club sportiv sau la o scoala de fotbal, iar peste ani, cu mult munca in spate, pot ajunge unul dintre acei fotbalisti care sunt aclamati de un stadion intreg. Dar nu toti devin fotbalisit, ba chiar multi dintre ei isi schimba optiunea de sport preferat chiar dupa ce sunt dusi de catre parinti la un centru sportiv. Chiar citisem pe www.slabescu.ro zilele trecute ca majoritatea fotbalistilor dupa ce se lasa de fotbal ajung sa aibe probleme de greutate deoarece datorita faptului ca nu mai exerseaza acestia se ingrasa. Avand metabolismul foarte rapid datorita efortului des depus, cand devin sedentari metabolsimul lor se schimba… dar asta e alta poveste… sa revenim la subiect.

Unii isi indreapta mai mult atentia catre baschet, asta si pentru ca sunt mai inalti, iar profesorul indrumator le recomanda sa schimbe sportul pentru simplu fapt ca simt ca micutii nu sunt facuti pentru sportul cu mingea la picior.

Unii sunt indrumati catre handbal, un alt sport in care mingea este obiectul principal, dar de aceasta data aceasta se utilizeaza cu ajutorul mainilor, nu a piciorului. Este un sport la fel de interesant atat pentru baieti, dar si pentru fete, dovada fiind ca in handbal sunt cele mai mari performante la nivel de club.

Indiferent de sportul ales cand erai mic, acum foarte probabil ai ajuns economist la o mare firma, inginer pe la o fabrica inca in functiune sau ai propria ta afacere. Si chiar daca anii au trecut, tu inca ce sport preferi sa urmaresti la TV?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s